Tesis profesional presentada por David González Albarrán

Miembro del programa de honores. Licenciatura en Ingeniería de Alimentos. Departamento de Ingeniería Química y Alimentos. Escuela de Ingeniería, Universidad de las Américas Puebla.

Jurado Calificador

Presidente: Dr. Enrique Palou García
Vocal y Director: Dr. Aurelio López Malo Vigil
Secretario: Dra. Nelly Ramírez Corona

Cholula, Puebla, México a 9 de diciembre de 2016.

Resumen

The antifungal properties of citrus essential oils are well documented; however, it is currently unknown which components are responsible for such effects. The aim of this study was to compare the effect of Citrus sinensis var Valencia peel essential oil and two of its major components (limonene and citral) in spore germination of Aspergillus niger. Orange peel essential oil was obtained by microwave assisted extraction and analyzed by means of gas chromatography and mass spectrometry. The essential oil obtained, limonene,...

Palabras clave: Orange peel essential oil, Aspergillus niger, antifungal effects.

Resumen (archivo pdf, 120 kb).

González Albarrán, D. 2016. Comparison of the Antifungal Activity of Orange Peel Essential Oil and Two of its Components against Spore Germination and Mycelial Growth of Aspergillus niger. Tesis Licenciatura. Ingeniería de Alimentos. Departamento de Ingeniería Química y Alimentos, Escuela de Ingeniería, Universidad de las Américas Puebla. Diciembre. Derechos Reservados © 2016.

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