Artículo Científico presentado por Diana Paulina Sucar Escamilla [diana.sucarea@udlap.mx]

Miembro del programa de honores. Licenciatura en Ingeniería Química. Departamento en Ingeniería Química, Alimentos y Ambiental. Escuela de Ingeniería, Universidad de las Américas Puebla.

Jurado Calificador

Presidente: Dr. Aurelio López Malo Vigil
Vocal y Director: Dr. Enrique Palou García
Secretario: Dra. Fátima Reyes Jurado

Cholula, Puebla, México a 4 de diciembre de 2018.

Resumen

The present study investigated the effect of a sequential treatment of high intensity light pulses (HILP) followed by lemongrass essential oil (EO) in vapor phase to inactivate Salmonella Typhimurium on sunflower seeds. First, the susceptibility of S. Typhimurium to HILP was evaluated in-vitro. Initial microbial load was inactivated with a treatment time of 8 s with a corresponding fluence of 10.80 J/cm2 and a reduction of 10 log cycles. Then, the in-vivo effect of HILP on inoculated sunflower seeds was...

Palabras clave: Salmonella Typhimurium; sunflower seed; high intensity light pulses; vapor phase essential oil; Weibull equation.

Resumen.

Índice de contenido

Portada

Índices

Capítulo 1. Introduction

Capítulo 2. Materials and Methods

Capítulo 3. Results and Discussion

Capítulo 4. Conclusions

 

Referencias

Documento completo (archivo pdf, 125 kb)

Sucar Escamilla, D. P. 2018. Inactivation of Salmonella Typhimurium on Sunflower Seeds by High Intensity Light Pulses and Lemongrass Essential Oil in Vapor Phase. Artículo Científico Licenciatura. Ingeniería Química. Departamento en Ingeniería Química, Alimentos y Ambiental, Escuela de Ingeniería, Universidad de las Américas Puebla. Diciembre. Derechos Reservados © 2018.